Ιουλ 09, 2017

Κατοικία στα Κύθηρα

Ένας μακρύς ιδιωτικός δρόμος σε ένα μεσογειακό τοπίο με χαμηλή βλάστηση οδηγεί σε μία σύγχρονη κατοικία, κτισμένη στη νότια πλευρά των Κυθήρων που μοιάζει να εποπτεύει το νησί, προσφέροντας ταυτόχρονα όλες τις προϋποθέσεις για ηρεμία και χαλάρωση. Η οχυρωματική εικόνα που δημιουργείται από τους εξωτερικούς πέτρινους τοίχους διαλύεται όταν συναντάς το πρώτο μεγάλο άνοιγμα με την καμάρα και τις σκεπές με τους ξύλινους δοκούς, χαρακτηριστικά της κυθηραϊκής αρχιτεκτονικής στο νότιο τμήμα, συνδυασμένα άριστα με τις γαιώδεις αποχρώσεις της πατητής τσιμεντοκονίας της Προλάτ σε όλο το δάπεδο του εξωτερικού χώρου. Εκεί βρίσκεται η κεντρική είσοδος που επιτρέπει στο βλέμμα να αιχμαλωτίσει την εντυπωσιακή θέα προς τη Χώρα, το Ενετικό κάστρο και τη θάλασσα. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων στα Κύθηρα είναι λιτή χωρίς σχέδια και διάκοσμους. Εσωτερικά ένας μεγάλος χώρος φιλοξενεί το σαλόνι με το τζάκι, την τραπεζαρία και την κουζίνα σε μοντέρνο στυλ. Έπιπλα και φωτιστικά που φέρουν τη σφραγίδα μιας ιδιαίτερης minimal αισθητικής  συνυπάρχουν αρμονικά με τις ξύλινες οροφές με ακατέργαστη όψη και την πατητή τσιμεντοκονία της Προλάτ στο δάπεδο όλου του εσωτερικού χώρου. Υλικά που ταιριάζουν απόλυτα με την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του νησιού μεταδίδοντας μια οικειότητα. Η πατητή τσιμεντοκονία στο “μέσα” και στο “έξω” δημιουργεί την  αίσθηση συνέχειας ανάμεσα στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς  χώρους, πολλαπλασιάζοντας την αίσθηση του μεγέθους του χώρου. Σε έναν χώρο όπου περνάει παντού το φυσικό φως  και σου υπενθυμίζει ότι βρίσκεσαι στην υπέροχη Ελλάδα.

Clover house by R.C.Tech

Photos: Πυγμαλίων Καρατζάς

Πατητή τσιμεντοκονία: Προλάτ

Κείμενο-ρεπορτάζ αγοράς: Βίκη Νικολάου

Mε την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται η αναπαραγωγή και η αναδημοσίευση φωτογραφικού υλικού ή κειμένων σε ηλεκτρονικά μέσα ή άλλα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και με τη συγκατάθεση των διαφημιζομένων, χωρίς τη γραπτή άδεια της διεύθυνσης.

Powered by VWebdesign

© Copyright 2015-17

• HotelDesignAndStyle.gr


                                                Ανακαίνιση ξενοδοχείου

-

Διακόσμηση ξενοδοχείου

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…